Kırgızistan'dan Kazakistan'a: Rusların tuvaletini temizliyorlar

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Kazakistan'a, Kültür ve Spor Bakanı'nın Rusya'daki Kazak işçilerle ilgili sözleri üzerine nota gönderdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kırgızistan'dan Kazakistan'a: Rusların tuvaletini temizliyorlar

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı A. Muhamediulı'nın Rusya'da çalışan Kazak işçiler hakkındaki ifadelerinden dolayı Kazakistan temsilciliğine nota gönderdi. Bakanın göçmenlerle ilgili, "Kırgız göçmenler için üzgün hissediyorum çünkü Rusya'da tuvalet temizliyorlar" sözleri Kırgızistan'da tepkiyle karşılanmıştı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Toplumumuzda tepki çeken A. Muhamediulı'nın Kırgızistan Cumhuriyeti'ne yönelik kullandığı ölçüsüz ve incitici konuşma tonu Kırgız-Kazak seferberlik ruhuna uygun değildir”.Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı son dönemlerde Kazakistan'da Kırgızistan ile ilgili olumsuz yayınların sıklaştığına dikkat çekti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER