Günde 80 lira harcadı, bir yılda 25 ülke dolaştı!

Ahmet Türkoğlu (31) inşaat mühendisi. İşinden fırsat buldukça kısa geziler yapıyordu. Seçenekler o kadar çok dardı ki özgürce gezemediğini fark etti. İstifa etti. İki yıllığına dünya turuna çıktı. Rotası Bulgaristan'dan başladı. Sonra tren, otostop derken Asya'ya kadar ulaştı. Tam bir yılını yolda geçirdi ve 25 ülke gezdi. Daha sırada 25 ülke var. Gezerken de servet harcamadı. Günlük 80 TL... Bunu nasıl mı yaptı? İşte yanıtı...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Günde 80 lira harcadı, bir yılda 25 ülke dolaştı!

Dünya turuna çıkmadan önce de sık seyahat ediyor muydunuz?

- Bulgar göçmeniyim, bu nedenle Türkiye-Bulgaristan arası sayısız defa gidip geldim. Hatta akşam sınırı geçip, köfte ve rakı sofrasına oturup, iki üç saatte geri dönmüşlüğüm bile var. Ama ilk gezim Roma beni çok olgunlaştırdı. Sonra parça parçada olsa 10'a yakın ülkeye gittim.

Neden dünya turuna çıkmak istediniz?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER