Youtuber’a hesap şartı

2022 yılında 880 bin liranın altında gelir elde eden Youtuber’lar için yüzde 15’lik stopaj geçerli olacak. Ancak Youtuber’ların bu istisnadan yararlanması için Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açılması gerekecek. Hesap açılmaz ya da eksik yatırılırsa vergi cezası olacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Youtuber’a hesap şartı

Youtuber’ların nasıl vergilendirileceğinin detayları belli oldu. 2022 yılı için 880 bin liranın altında gelir elde edilmesi halinde yüzde 15’lik stopaj geçerli olacak. Yani beyanname verilmesine gerek kalmayacak. Ancak Youtuber’ların bu istisnadan yararlanması için Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açması gerekecek. Eğer Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açılmadığı, elde edilen hasılatın tamamının açılan banka hesabına yatırılmadığı veya eksik yatırıldığı tespit edilirse vergi cezası ile karşı karşıya kalınacak. Ayrıca istisnaya ilişkin şartları taşımamasına rağmen istisnadan faydalandığı tespit edilen mükelleflerin eksik vergileri de cezasıyla birlikte tahsil edilecek.

Youtuber’ların vergilendirilmesine yönelik 7338 sayılı yasa ekim ayında çıkmıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı bir tebliğ taslağı hazırlayarak vergilendirmenin detaylarını açıkladı. Tebliğ taslağında öncelikle sosyal içerik üreticisi tanımı yapıldı. Buna göre, sosyal ağ sağlayıcıları aracılığıyla; herhangi bir konuya ilişkin paylaşımlar yapmak suretiyle tanıtım ve tavsiyede bulunarak bir ürün ya da hizmetin satın alınması için diğer kullanıcıları etkileyen ile paylaşımlarının izlenmesi sayesinde reklam gelirlerinden pay alan başta olmak üzere içerik üreticiliği faaliyeti sonucu her türlü gelir elde eden gerçek kişi sosyal içerik üreticisi olarak kabul edildi.

İSTİSNA BELGESİ ALINACAK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER