Demir: İnsan-makine sistem entegrasyonun arttığı dünyaya doğru gidiyoruz

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Artık giderek insansız sistemlerin hayatımıza daha çok girdiği, birbirine bağlı, birbiriyle konuşan insan-makine sistem entegrasyon girişiminin arttığı bir dünyaya doğru gidiyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Demir: İnsan-makine sistem entegrasyonun arttığı dünyaya doğru gidiyoruz

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Bolu Dağı'nda bir otelde düzenlenen "Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Sektör Zirvesi"nin kapanışında konuşan Demir, günümüzde dünya ölçeğinde siber güvenliğin önemli olduğunu söyledi.

Siber güvenliğin öneminin artacağına işaret eden Demir, "Artık giderek insansız sistemlerin hayatımıza daha çok girdiği, birbirine bağlı, birbiriyle konuşan insan-makine sistem entegrasyonun girişiminin arttığı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Bu dünyanın temel unsurları olan donanım, yazılım, akıl ve düşünme yöntemlerinin kurgulanması gerekiyor." diye konuştu.

Demir, yolun başında olduklarını belirterek, ülkenin milli güvenlik unsurları, emniyeti, ticari güvenliği, geleceği açısından çalışmalarla farkındalığın sağlanması ve tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER