Sel mağduru sahaf, kitapseverlerin desteğiyle yeni dükkan açtı

İZMİR'de geçen şubat ayında yaşanan sel felaketinde dükkanındaki 35 bin kitap, dergi, plak ve kaset sular altında kalan sahaf Nazım Emre Koca, meslektaşları ile kitapseverlerin verdiği destekle yeni bir dükkan açtı. Yurt içinden ve dışından gönderilen 20 bin kitabı kitapseverlerle buluşturmaya başlayan Koca, yaşadığı süreci, "35 gündür rüya gibi bir şey yaşıyorum" diyerek, tarif etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sel mağduru sahaf, kitapseverlerin desteğiyle yeni dükkan açtı

İzmir'de geçen 2 Şubat'ta etkili olan sağanak sele neden oldu. Kentte birçok ev ve iş yerini su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. 2 kişinin hayatını kaybettiği sel, Karabağlar ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. Selde, sahaf Nazım Emre Koca'nın İnönü Caddesi’ndeki dükkanı da sular altında kaldı. Tavana kadar suyla dolan dükkandaki tahliye işlemi, 13 saat sürdü. Dükkanı ve deposu kot farkından dolayı bodrum katında kalan Koca'nın, yıllarca biriktirdiği ve içinde nadir eserlerin bulunduğu 35 bin kitap, dergi, plak ve kaset kullanılamaz hale geldi. Koca'nın 'Mirnoş' isimli kedisi de telef oldu. Koca'nın durumuna üzülen çok sayıda sahaf ve kitapsever, sosyal medyada kampanya başlattı. Kampanya ile yurt içi ve dışından gönderilen 20 bin kitap toplandı.

Koca, Mithatpaşa Caddesi üzerinde kiraladığı dükkanda kitapları, okuyucularla buluşturmaya başladı.

'35 GÜNDÜR RÜYA GİBİ BİR ŞEY YAŞIYORUM'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER