'Kürtlüğünüzle iftihar edin'

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Çevre Projeleri açılış töreninde Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki Kürt vatandaşlara sesledi ve "Kürtlüğünüzle iftihar edin, kimliğinizle gurur duyun" dedi. Başbakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Kürtlüğünüzle iftihar edin'

GÜNDEMDEN KALKACAK

“Alçak terör örgütünün Güneydoğu'da yaptığı hendekler, binalar yerle bir oldu. Biz onların canını okuduk. Hepsini şehirlerden çıkardık. Onlara dışarıda da hayat hakkı yok. Hangi deliğin arkasında olursa olsun bulup teker teker çıkartıyoruz. Şimdi aralarında ne konuşuyorlar? 'Aman bu referandumdan evet çıkarsa bittik.' Biteceksiniz başka yolu yok. Bölgedeki vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Siz kimliğinizle gurur duyun. Kürtsünüz. Kürtlüğünüzle iftihar edin. Ama PKK terör örgütünün sizinle ilgili hiçbir derdi yok. Bunların işi gücü size hayatı zehir etmek. Yaşlı demez, çocuk demez. Viranşehir'de 11 yaşında süt almaya giden çocuğu alçakça şehit ettiler. Bunların Kürtler diye bir sorunu yok. Asıl Kürt vatandaşlarımızın terör örgütü gibi bir sorunu var. Bu sorunu gündemden kaldıracağız.”

'BİRAZ YER SIKIŞIKLIĞI VAR MALUM'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER