Ordu'da heyelanda hasar gören 10 bina boşaltıldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde heyelan nedeniyle zarar gören 10 bina, cami ve lojman için boşaltılma kararı alındı.

GASTE24 GASTE24
Ordu'da heyelanda hasar gören 10 bina boşaltıldı

Ünye'nin Yeniköy Mahallesi Çifne mevkisinde, önceki haftalarda etkili olan karın erimesinin ardından heyelanlar meydana geldi.

Bölgede bazı evler, yollar ile bahçelerde hasara yol açan heyelanların ardından AFAD İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hasar tespiti ve kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

AFAD ekiplerinin çalışması sonucu hasar oluşan 10 bina ile cami ve lojman için boşaltılma kararı alındı.

Geçiçi olarak komşularının yanına yerleştiler

Hasarın olduğu evlerden birinin sahibi İbrahim Kolçak, kendi imkanlarıyla evini boşaltarak, komşularının yanına yerleşti. Mahalle muhtarı Adem Çiftçi, Kolçak'a ait evin oturulamayacak durumda olması nedeniyle tahliye edildiğini söyledi.

65 yaşındaki İbrahim Kolçak ise eşi Fadime Kolçak ile yaşadıkları evi boşaltmak durumunda kaldıklarını anlattı.

Geçici olarak komşularının evine yerleştiklerini kaydeden Kolçak, "Oradan da mecburen Ünye'ye kiraya gideceğiz. Evdeki eşyalarımın ise bir kısmını komşuya götürdüm, bir kısmını depoya koydum, bir kısmını ise bahçedeki kabinime yığdım" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER