Trabzon’un Afobe’si var

Yıldız oyuncu dün maçın seyrini değiştiren isim oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trabzon’un Afobe’si var

Everton ile başarısız geçen lig başlangıcının ardından işine son verilen bugünkü Barcelona Teknik Direktörü Ronald Koeman şöyle demişti: “Lukaku gitti, yerine benzer oyun stiline sahip Giroud ise bana transferin son günü ‘Hayır’ dedi. Bu tipte santrfor olmadan oynamak bizi çok kötü etkiledi. Oyunun sıkıştığı noktalarda bize nefes aldıran, hiçbir şey oynamadığımızda dahi sonuç getiren, en sıkışık anda sahanın her yerinden onu görerek oyun kurmamızı sağlayan klasik dokuz olmadan işimiz kolay değildi, sonuçlar kaçınılmazdı.”

KLASiK 9 NUMARA 

Artık Trabzonspor’un da Koeman’ın bahsettiği klasik dokuz numaralara iyi bir örnek teşkil eden Benik Afobe’si var. Karadeniz ekibinde dün Yeni Malatyaspor karşısında temposuz ve üretimsiz geçen ilk çeyreğin ardından Benik Afobe golleriyle ortaya çıkınca maçın seyrini değiştirdi. Önce köşe vuruşunda arka direkte vurduğu kafasıyla takımını öne geçirdi ve hemen ardından Serkan Asan’ın muhteşem bindirmesiyle oluşan kontranın sonunda Baker’ın pasını gole çevirerek formsuz Malatyaspor karşısında farkı ikiye çıkardı. Nwakaeme’nin, iki kişiyi yatırarak oyunun dışına çıkarıp attığı o güzel golde dahi iki savunmacı Afobe’nin başında nöbet bekliyordu. Nihayetinde giden etkili oyuncuların fazlalığı, yeni gelenlerin henüz hazır olmaması ya da sakatlığının dışında her maç farklı isimler ve dizilimlerle sahaya çıkan Trabzonspor bu geçiş evresinde dişine göre bir rakip buldu ve ilk yarıda bulduğu 3 golle maçın fişini çekerek sezonun ilk galibiyetini elde etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER