Küresel piyasalar pozitif görünümünü koruyor

Küresel piyasalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisine ilişkin gelişmeler ve ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin tekrar başlaması ile pozitif seyrediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel piyasalar pozitif görünümünü koruyor

ABD ve Çinli yetkililer birinci faz ticaret anlaşması üzerindeki görüşmelere tekrar başladılar. Yetkililerden gelen ilk açıklamaların, görüşmelerin daha ileriye taşınması konusunda tarafların mutabık oldukları yönünde olması ve Kovid-19 tedavisine ilişkin gelişmeler, pay piyasalarının yükseliş eğilimini korumasını sağladı.

Önceki gün ABD Başkanı Donald Trump'ın, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) Kovid-19'a karşı plazma tedavisine acil durum onayı verdiğini ve yakın zamanda aşıyla ilgili güzel haberler vereceklerini açıklaması sonrası dün New York borsasında alıcılı bir seyir izlendi.

Dow Jones endeksi yüzde 1,35 değer kazanırken, S&P 500 endeksi yüzde 1,00 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,60 artışla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Avrupa tarafında, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Kovid-19 nedeniyle 15 üye ülkedeki istihdamı koruma programlarına yaklaşık 81 milyar avro mali destek verilmesini teklif etti. Destek haberiyle yükselişi ivme kazanan pay piyasalarında yükselişler yüzde 2'yi aşarken, avro/dolar paritesi 1,1784'e kadar gerilemesinin ardından 1,18'in hemen üzerinde dengelendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER