Gazete bayilerinin ön ödeme isyanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kiralarına yüzde 560’a ulaşan oranlarda zam yaptığı gazete bayileri, büfelerin yenilenmesi için 300 bin liraya ulaşan maliyetlerin ön ödemeyle tahsil edileceği haberine isyan etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gazete bayilerinin ön ödeme isyanı

İBB’nin, kira bedeliyle birlikte istediği 300 bin TL’yi 12 ay taksit halinde 1 yıl içinde tahsil edip, ürün skalası genişletilmiş yeni tasarım büfeleri 1 yılın sonunda teslim edeceğini, daha sonra kiradan düşeceğini belirten Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, bu uygulamaya tepki gösterdi.

Taleplerini İBB önündeki protesto eyleminde dile getirdiklerini anlatan Karasu, orta yol bulmak için, İBB’den, “Pandemi sürecinde kararlarını geri çekmeleri” talebinde bulundu.

YÖNTEM DEĞİŞTİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER