ECB corona virüsle mücadele edecek

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Avrupa ülkelerinin koronavirüs ile mücadelesine yardım etmek için para politikasının sınırlarını zorlayarak ekonomiyi canlandırıcı önlem paketi açıklayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ECB corona virüsle mücadele edecek

ABD Merkez Bankası (Fed) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) olağanüstü faiz indirimine gitmesi bir resesyon yaşanmasının önüne geçmek için adım atılması gerektiğinin sinyalini verdi.

Ancak ECB'nin elinde neredeyse hiç yeni politika aracı kalmamış olması merkez bankası üzerinde de baskı yaratıyor. Bu kriz, göreve Kasım'da başlayan ve kendini para politikası konusunda "bilge" olarak tanımlayan ECB Başkanı Christine Lagarde için büyük bir test teşkil ediyor.

Konuya yakın kaynaklar Reuters'a yaptıkları açıklamada, ECB'nin bankalara küçük ve orta ölçekli şirketlere vermek üzere yeni ve fazlasıyla ucuz kaynak sağlayacağı konusunda neredeyse emin olduğunu söylediler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER