ABD'li şirkete dava açtı, 13 yıl sonra kazandı

Batmanlı çiftçi Eşref Tarhan 15 yıl önce aldığı biçerdöverlerin sürekli arıza vermesi nedeniyle açtığı davayı kazandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'li şirkete dava açtı, 13 yıl sonra kazandı

Batmanlı çiftçi Eşref Tarhan, ABD'li tarım araçları üreticisi John Deere’ye karşı verdiği 13 yıllık hukuk mücadelesini kazandı. 2006 yılında açılan dava ile başlayan süreç Yargıtay’dan çıkan onay ile sonlandı. Firma şimdi ayıplı olduğuna karar verilen 3 biçerdövere karşılık Tarhan'a 22 bin euro ödeyecek.

Dünyanın en büyük tarım aletleri üreticilerinden ABD'li John Deere, Türkiye’de 2005 yılında sattığı yaklaşık 13 adet 1450 CWS ve 1450 WTS model biçerdöverle çiftçileri mağdur etti. Mağdurlardan biri Batmanlı Eşref Tarhan, 2005 yılında ABD'li şirketten tanesini 120 bin euroya satın aldığı 3 biçerdöverin ayıplı olması sebebiyle başlattığı hukuk mücadelesini Yargıtay’ın onaylamasıyla kazandı.

Söz konusu alınan biçerdöverlerin ucuz maliyetinden dolayı Brezilya’da imal edilip Türkiye’ye gönderildiğini ve satıldığını belirten Tarhan, sürekli arıza veren biçerdöverleri mahkeme kararıyla teslim edip firmadan 22 bin euro ödeme alacak. Eşref Tarhan’ın elde ettiği bu sonuç, ayıplı biçerdöverlerden dolayı mağduriyet yaşayan diğer çiftçileri de umutlandırdı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER