Tornavida çekiç tadilata giriştik

Evde geçirilen sürenin artmasıyla birlikte internet üzerinden yapılan yapı malzemeleri ve dekorasyon ürünleri aramaları da 12 ayın zirvesini gördü. E-ticaret platformlarına göre tadilat malzemeleri satışları yüzde 50, bahçe mobilyası satışları yüzde 55 arttı. ‘Dekoratif kitaplık ve kütüphane’ aramaları da son bir yılın en yüksek seviyesini gördü. Tepsi, spatula ve merdane gibi mutfak gereçleri de siparişlerde onları takip etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tornavida çekiç tadilata giriştik

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinin üstünden yaklaşık 45 gün geçti. Vatandaşların çoğu bu süreci alınan önlemlere uygun olarak evde geçirdi. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaya özen gösteren vatandaşlar alışverişlerinin büyük bölümünü de internet üzerinden gerçekleştirdi. Bu dönemde bahçeli ve balkonlu evlerin değeri bir kez daha anlaşılırken vatandaşlar tarafından internet üzerinden verilen ev dekorasyonu ve bahçe mobilyası siparişleri bir önceki aya göre yüzde 55 arttı. Özellikle bahçe ve açık alan ürünlerine olan talep çok daha fazla artış gösterdi. En çok satılan ürünlerin başında bahçe masası, bahçe salıncağı, hamak, şezlong, dış ortam aydınlatması, bahçe dekorasyon ürünleri ve bahçe mobilyaları yer aldı.

Evde geçirilen süre arttıkça insanlar evlerinde bulunan eksi ya da kullanmadıkları mobilyaları daha güzel hale getirmek için sıkça e-ticaret platformlarının dekorasyon ve yapı marketi kategorilerini ziyaret etti. Google üzerinden yapılan ‘dolap boyası’, ahşap boyası’ ve ‘boya fırçası’ gibi yapı malzemeleri aramaları son 12 ayın zirvesine ulaştı. Gittigidiyor.com’un verilerine göre nisan ayında bir önceki aya göre insanların ev dekorasyonuna yönelmesiyle yapı ve tadilat kategorisinde yüzde 50’lik bir artış görüldü. Bu kategoride en çok satılan ürünlerin başında saksı, bitki tohumu, duvar kâğıdı, matkap, silikon tabancası, kereste, vida, boya, yapıştırıcı, boya tabancası, matkap ucu gibi ürünler yer aldı.

MUTFAK SİPARİŞLERİ KENDİNİ GÖSTERDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER