Isparta'nın İlçeleri Neler Ve Hangi Bölgede? Isparta'da Gezilecek Ve Tarihi Yerler

Hem göller bölgesinde yer alası ile hem de güller diyarı olması nedeni ile ünlü olan Isparta ilinin ilçeleri hangileridir? Isparta ili Türkiye’nin hangi bölgesinde yer alır? Isparta gezilecek yerler, Isparta tarihi yerler nerelerdir? Isparta ili ile ilgili olan bilgiler yazının devamında bulunmaktadır.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Isparta'nın İlçeleri Neler Ve Hangi Bölgede? Isparta'da Gezilecek Ve Tarihi Yerler

Isparta hem çevresinde bulunan göller, yetiştirilen gül ve lavanta bitkileri, elmaları ve dokuma halıları ile oldukça ünlü olan bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak yaklaşık olarak dokuz bin kilometrekaredir. İlkbahar ayları olan nisan ve mayıs ayları ile yaz mevsiminin ilk ayı olan haziran ayında Isparta illinin en ideal gezilip görülecek aylardır.

 Isparta İlçeleri

 Isparta ilinde 13 adet ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçenin yanında Aksu, Yenişarbademli, Yalvaç, Uluborlu, Sütçüler, Senirkent, Şarkikaraağaç, Keçiborlu, Gönen, Gelendost, Atabey ve Eğirdir Isparta ilinin ilçeleridir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER