Çinli şirketin Kovid-19 aşı adayının üçüncü aşama klinik denemeleri Rusya'da başladı

Çin ilaç şirketi CanSino'nun potansiyel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı, Rusya'da insanlar üzerinde test edilmeye başlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çinli şirketin Kovid-19 aşı adayının üçüncü aşama klinik denemeleri Rusya'da başladı

"Clinical Trials Arena" internet sitesinde yer alan habere göre, Rus ilaç üreticisi Petrovax, "Ad5-NCov" adlı aşı adayının üçüncü aşama klinik denemelerine başkent Moskova'da başladı.

CanSino'nun Çin Askeri Tıp Akademisi ile iş birliğinde geliştirdiği Ad5-NCov, soğuk algınlığına yol açan zararsız bir adenovirüs bileşeni aracılığıyla insan vücuduna Kovid-19'un genetik bileşenlerini aktararak bağışıklık tepkilerini uyandırmayı hedefliyor.

Aşı adayının güvenliğinin ve bağışıklık etkisinin test edildiği 1'inci ve 2'nci aşama klinik denemeleri Çin'de yürütülmüş, 3'üncü aşama denemeleri ise 9 Ağustos’ta Suudi Arabistan’da başlamıştı. Pakistan 19 Ağustos’ta, Rusya ise 3 Eylül’de aşı adayının 3'ncü aşama klinik denemelerinin ülkelerinde yapılmasına onay vermişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER