Görme engelsiz satranç

ULUSLARARASI satranç antrenörü avukat Turgay Seçkin Serpil, konuşmayı 2.5 yaşında öğrenmiş olsa da satrançla 3.5 yaşında tanıştı. Babasının arkadaşları ile satranç oynamasını izlerken satranç taşlarının hamlelerini beynine kazımıştı. İlkokul ve orta eğitimi sırasında eğlencesi satrançtı. İstanbul’daki çeşitli turnuvalarda dereceler, şampiyonluklar elde etti. Lise eğitimini gördüğü Avusturya Lisesi’nde ve İstanbul Erkek Lisesi’nde satranç antrenörlüğü yapmaya başladı. Üniversitedeki hukuk eğitimi sırasında da devam etti. Sonrasında ise uluslararası satranç antrenörü lisansı alacak düzeye ilerledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Görme engelsiz satranç

GÜNBATIMI İZLERKEN...

Gün batımını izlemek için gittiği Moda Sahili’nde tanıklık ettiği bir an ise engellilerle tanışmasına kapı açtı. Hemen önündeki bankta bulunan görme engelli birine yanındaki kişi sahili, geçip gidenleri ve gün batımını tasvir ediyordu. Bu andan çok etkilendi. “Görme engelli kişiye rehberlik eden o kişi ben olabilir miyim?” diye düşündü. Ertesi gün kendisini Altı Nokta Körler Derneği Spor Kulübü’nde buldu. Görme engellilere satranç antrenörlüğü yapma isteği, kulüp yöneticileri tarafından da heyecanla karşılanmıştı. İlk öğrencilerinden görme engelli Özlem Yeter, katıldığı turnuvada 2’nci oldu.

FİLLER HÂLÂ GÜLÜYOR MU

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER