Hoşça kal büyük usta

Türk tiyatrosu, bir yıldızını daha kaybetti. Usta oyuncu Yıldız Kenter, dün akşam 91 yaşında yaşamını yitirdi. Kenter, akciğer rahatsızlığı sebebiyle önceki gün yoğun bakıma alınmıştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hoşça kal büyük usta

TÜRK tiyatrosu hocaların hocası Yıldız Kenter’e ağlıyor. Önceki gün akciğer rahatsızlığı sebebiyle İstanbul’daki Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan Kenter, dün saat 19.00’da hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun ölümü sanat camiasını yasa boğdu.

Asıl adı Ayşe Yıldız olan Yıldız Kenter, 11 Ekim 1928’de İstanbul’da dünyaya geldi. Annesi İngiliz Olga Cynthia (Nadide) ve babası diplomat Ahmet Naci Kenter olan Yıldız Kenter, ablası Güner, ağabeyleri Nedim ve Mahmut ile küçük kardeşi Müşfik’ten oluşan 7 kişilik bir ailede büyüdü. Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bölümü’nü sınıf atlayarak bitiren Yıldız Kenter, Rockefeller bursunu kazanarak, American Theatre Wing, Neighbourhood Play House ve Actor’s Studio’da oyunculuk üzerine çalışmalar yaptı.

100’DEN FAZLA OYUN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER