Koronavirüs için ne tür önlemler aldık, neler yaptık?

Koronavirüsün Türkiye’de görüldüğünü duyunca ve “Şimdi ne yapacağız?“ diye pek çok mesaj alınca bu virüsün yayıldığı ülkede yani Çin’de bunu yaşayan birisi olarak neler yaptık, sizleri bilgilendirmek istedim.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüs için ne tür önlemler aldık, neler yaptık?

Öncelikle korku ve dehşet senaryoları yaratmadık, hiç panik yapmadık ve moralimizi hiç bozmadık. Lütfen siz de panik yapmayın, moralinizi hep yüksek tutun. Işığı ve güzellikleri yayalım.

Sakin olun ama lütfen ciddiye de alın. “Bana bir şey olmaz”, “Bizim genlerimizde yok” gibi bilimle ilgili bulgulara dayandırılmayan görüşlerden uzak durun. Bu işi ciddiye almayan ülkelerin hali ortada. En çok görülen Çin’de, bu olayın çok ciddiye alınmasıyla, önlemler sayesinde artık virüs o kadar azaldı ki, yakında biteceği tahmin ediliyor. Ciddiye alıp sadece önleminizi alın ve sakin kalın. Biz öyle yaptık.

Mutlaka uzmanların önerdiği maskeleri kullanın, özellikle toplu taşımalarda ve kalabalıklarda.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER