Canım hiç öpmeyeyim

Her kriz fırsata çevrilmez elbette ama işin olumlu tarafına bakmadan ömür geçmez. Ben de bu krizden, öpüşme işinin ortadan kalkmasını cebime kâr olarak koyuyorum.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Canım hiç öpmeyeyim

Bazı şeylerin şakası olmaz derler. Ben katılmam ayrı. Şaka komik değilse sıkıntı olur o ayrı. Mesela ben uzun bir süredir WHO’nun (Dünya Sağlık Örgütü) “Virüs köpeklere bulaşmıyor, karantina altındaki köpekleri salabilirsiniz” açıklamasını ‘WHO let the dogs out’ başlığıyla veren tweet’e gülüyorum. Tekrar tekrar hatırlayıp gülüyorum üstelik.

Alternatif selamlaşmalar

Tabii geldiğimiz noktada hava almaya çıkmayı falan da çok tercih etmediğimiz için ömrümüz internette geçer oldu. Yeni sürüm Canan Karatay varyantlarını dinledim. Medyacılar olarak bu kadını, olur olmaz ekrana çıkarınca diğer doktorların da ayarını bozduk. Hepsi, reyting gelsin de nasıl gelirse gelsin kafasıyla serbest uçuşa geçti, ‘her şey bizim suçumuz mu acaba’ diye gerildim, özeleştiri verdim. Baktım lafı kafalarına yiyen doktorlar ve şürekâları özeleştiri falan getirmiyor, ‘beni çekemeyen anten taksın’ kıvamında takılıyorlar; biraz rahatladım, “Bunların zaten ayarı bozukmuş, bu kadarını biz başarmış olamayız” dedim. Bir arkadaşımın “Medyatiklik bir sırat köprüsüdür, geç yaşta geçmeye çalışanlardan ayağı takılıp düşen çok olur” sözünü hatırlayıp kendi kendime gıyabında onayladım, kafa salladım.Canım hiç öpmeyeyim - Resim : 1Korona konusunda da valla, size yalan söylemeyeceğim, bazı kazanımlarımız oldu. Ben zaten prensip olarak bu şapır şupur öpüşme işinden hep bir sıkılmışımdır. Ama öpüşmeyince bunu beyaz Türklükten içinde yaşadığı toplumun âdetlerine burun kıvırmaya kadar geniş bir skalada yargılayanlar oluyordu. Mecburen Hasan Celal Güzel gibi gözümüzü kapatıyor, önümüze geleni öpüyorduk. Bu selamlaşma biçiminin tatile girmesinden memnunum. Belki alışkanlık yaratır da virüs gittikten sonra bile dönmez diye tatlı tatlı hayallere kapılmıyor değilim.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER