Kan donduran olayı anlattı: 'Çocukları annem diyerek koşuyordu

MERSİN'de boşandığı eşi Filiz Kaplan'ı (42), 3 arkadaşıyla birlikte geldiği evinin önünde silahla vurarak öldüren tutuklu sanık Murat Ceritlioğlu'nun (46), yargılanmasına devam edildi. Mahkemede ifade veren Ceritlioğlu'nun arkadaşı İ.Ş., cinayetten sonra evine gelen zanlıların alkol aldığını, polisin gelmesine rağmen içmeye devam ettiklerini söyledi. Duruşmada tanık olarak dinlenen B.Ç., silah sesini duyduktan sonra pencereye doğru yöneldiğini söyleyen belirterek, "Vurma anını görmedim. Pencereye çıktığımda Filiz yerde yatıyordu. Çocukları annem diyerek koşuyorlardı" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kan donduran olayı anlattı: 'Çocukları annem diyerek koşuyordu

Olay, 28 Haziran 2019 günü merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi'nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Filiz Kaplan, sabah Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'ndeki işine gitmek üzere evinden çıktı. Kaplan bu sırada, 1 yıl önce boşandığı Murat Ceritoğlu’nun silahlı saldırısına uğradı. Silahtan çıkan kurşunların isabet ettiği Filiz Kaplan, hayatını kaybetti.

Kan donduran olayı anlattı: 'Çocukları annem diyerek koşuyordu - Resim : 1

Olayın ardından Ceritlioğlu ve otomobille birlikte geldiği 3 arkadaşı, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Murat Ceritlioğlu tutuklandı, araçta bulunan diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2'nci duruşmasında, tutuklu sanık Murat Ceritlioğlu, tutuksuz yargılanan sanıklar M.C, H.G., İ.Ş. ve taraf avukatları hazır bulundu. Kaplan ailesi ise Hakkari 2. Hudut Komutanlığı emrinde görevliyken meydana gelen kaza sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Tolga Kaplan’ın taziye evinde oldukları için duruşmaya katılamadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER