Sevgili 20 yaşım...

Doğan Kitap’ın 20’nci yaşına özel olarak hazırladığı, ünlü yazarların mektuplarından oluşan ‘20 Yaşıma Mektup’ adlı kitabı raflarda. Okurlarla yazarları buluşturan, umudu ve bilgeliği, gençliği ve tecrübeyi bir araya getiren bu çalışmada 33 yazarın zamanla hesaplaşmalarını okuyacaksınız. İşte kitaptan tadımlık bölümler...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sevgili 20 yaşım...

Haruki Murakami

Hafif bulutlu bir kış günüydü

Sevgili 20 yaşım... - Resim : 1

20’nci doğum gününüzde ne yaptığınızı hatırlıyor musunuz? Ben çok iyi hatırlıyorum. 12 Ocak 1969; buz gibi soğuk, hafif bulutlu bir kış günüydü, bir kafede yarı zamanlı garsonluk yapıyordum. O gün izin kullanmak istesem de vardiyamı değişecek birini bulamamıştım. O gün neticede son ana dek eğlenceli tek bir şey bile yapamadığım gibi, o günün kalan yaşamımın bir provası olduğunu da hissetmiştim. ‘Doğum Günü Kızı’ öykümdeki kız da yalnız başına, tıpkı o zaman benim olduğum gibi hiç de ilginç olmayan bir şekilde geçiriyordu 20’nci doğum gününü. Gün batıyor, üstüne bir de yağmur yağıyordu. Kız o gece son ana dek büyük bir değişim olmasını beklemiş miydi acaba?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER