Almanya'dan Türkiye'ye Kesin Dönüş İşlemleri Nelerdir?

Almanya, Türk göçmen sayısı bakımından Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Bu sebeple de hem Almanya’ya göç etme hem de Almanya’dan kesin dönüş yapma konuları sık sık araştırılmaktadır. Peki, Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş işlemleri nelerdir? Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş yapmak isteyenler için gerekli tüm işlem detaylarını sizler için derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'dan Türkiye'ye Kesin Dönüş İşlemleri Nelerdir?

Almanya’ya; beyin göçü, iş göçü ya da diğer sosyal şartlar nedeniyle göç eden Türk vatandaşlarının sonrasında Türkiye’ye geri dönme hakkı bulunmaktadır. Ülkeye kesin dönüş yapabilmek için de bazı işlemlerin tamamlanması gerekmektedir.

 Almanya’dan Türkiye’ye Kesin Dönüş İşlemleri Nelerdir?

 Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş yapmak isteyen vatandaşların sosyal sigorta ve oturum izni işlemleri yapması gerekmektedir. Almanya’dan kesin dönüş yapabilmenin ilk basamağında oturum izni alma işlemi bulunmaktadır. Bu izin sonrasında; yurtdışında süresiz oturma izni bulunan ya da 15 yıldır Almanya’da ikamet eden vatandaşların Almanya’daki oturum hakları da devam etmektedir. Kesin dönüş yapmak isteyen kişilere oturum izni alırken herhangi bir bürokratik problemle karşılaşmaması için, Almanya’daki haklarının gizli kalmasını istediğine dair bir belge alması önerilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER