3 milyar kuş yok oldu

ABD’deki Cornell Üniversitesi’nden çevrebilimcilerin Science dergisinde yayımlanan araştırmasına göre Kuzey Amerika’daki yırtıcı kuşların sayısı, 1970 yılına kıyasla neredeyse 3 milyar azaldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
3 milyar kuş yok oldu

ABD ve Kanada’da yürütülen araştırma, kıtada 50 yıl önce yaşayan 10 milyar yırtıcı kuşun yüzde 29 oranında azalarak 7.2 milyara düştüğünü ortaya koydu. Araştırma ekibinin göçmen kuş sürülerini yakalayan hava radarı verilerinden, kuşlar konusunda 1970’e kadar uzanan 13 farklı araştırmadan ve 529 kuş türü için eğilimler öneren bilgisayar modellemesinden faydalandığı belirtildi. Sayısı en fazla azalan yırtıcı kuşların başını serçelerin çektiği, tarla sığırcığı nüfusunun dörtte üç, Bobwhite bıldırcınlarının sayısının yüzde 80, çayır kuşlarının sayısının ise yarıdan daha fazla azaldığı kaydedildi.

3 milyar kuş yok oldu - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER