ABD'den Türkiye'ye S-400 yaptırımı açıklaması!

ABD Siyasi-Askeri İşler Devlet Sekreteri Yardımcısı Cooper, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun S-400'ler konusunda Türkiye'ye uygulanabilecek olası yaptırımlar üzerine derinlemesine bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

GASTE24 GASTE24
ABD'den Türkiye'ye S-400 yaptırımı açıklaması!

ABD Siyasi-Askeri İşler Devlet Sekreteri Yardımcısı Clarke Cooper, ABD ile Türkiyearasında yaşanan S-400 krizi hakkında açıklamasını yaptı.

Bir basın toplantısında konuşan Cooper, "Mike Pompeo şu anda, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar açısından uygulanabilecek her türlü derinliği analiz ediyor" ifadelerini kullandı. 

Cooper, ABD için en büyük kaygının NATO üzerinde yaşanacak etki olduğunu belirterek, "NATO dışından bazı yeteneklerin içimize girmesine özellikle de Rusların dahil olmasına izin verecek yerimiz yok" dedi.

Kaynak: Ajanslar
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER