900 TL'lik cezayı yiyince: 'Uykuda bile maskemi takarım'

İçişleri Bakanlığı’nın talimatı üzerine yurt genelinde denetimlerini sıkılaştıran polis ve jandarma ekipleri, maskesiz dolaşanlara 900’er TL para cezası kesti. Beşiktaş’ta maskesini yarım taktığı için ceza kesilen Emrullah Biyan, “Yarım takmanın yasak olduğunu bilmiyordum. Ceza yemesem iyiydi ama polis abiler kesti. Bundan sonra uyurken bile maske takarım” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
900 TL'lik cezayı yiyince: 'Uykuda bile maskemi takarım'

İçişleri Bakanlığı 18 Haziran’da 81 ilin valiliğine gönderdiği talimatta, 22 Haziran’a kadar maskesiz dolaşanların uyarılmasını, bu tarihten sonra da maskenin zorunlu olduğu yerlerde maskesiz dolaşanlara 900 TL ceza kesilmesini istedi. Polis ve jandarma dün denetimdeydi.

POLİSİ GÖRÜNCE TAKTILAR

Beşiktaş’ta denetim yapan polisler bir saat içinde 8 kişiye ceza yazdı. Erhan Kaleli polisleri görünce maskesini taktı ama cezadan kurtulamadı. Kaleli, “Otobüsten indim, azıcık nefes almak için çıkarttım” diye konuştu. Maskesini yarım takan Emrullah Biyan ise “Yarım takmanın yasak olduğunu bilmiyordum. Ceza kesilmese iyiydi ama polis abiler kesti. Bundan sonra uyurken bile maske takarım, bu ceza bana yeter” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER