Erdoğan, Kanal İstanbul tartışmalarına noktayı koydu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Hizmet İhracatçıları Buluşması'nda yaptığı konuşmada, "İnşallah önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul'a başlıyoruz. Bunun çalışması bir haftalık bir yıllık değil ta belediye başkanlığımın sonlarına doğru atılmış bir adımdır." dedi.

GASTE24 GASTE24
Erdoğan, Kanal İstanbul tartışmalarına noktayı koydu!

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, 2018 yılı Hizmet İhracatçıları Buluşması(HİB) töreninde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi..

Kanal İstanbul ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıp başlıyoruz." dedi. Erdoğan, "Şu anda ana muhalefetin başındaki zat biz Kanal İstanbul diyoruz, o yapamayacaksınız diyor. Sen ne yaparsan yap biz bunu yapacağız. Önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul'a başlıyoruz." dedi.

"Büyük ve güçlü Türkiye hedefine hiç olmadığımız kadar yakınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul'a başlıyoruz. Bunun çalışması bir haftalık bir yıllık değil ta belediye başkanlığımın sonlarına doğru atılmış bir adımdır." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye hedefine hiç olmadığımız kadar yakınız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomik güven endeksi kasım ayında yüzde 1,7 oranında artarak 91,3 oldu. Bu alanda son iki aylık yüzde 6,2'yi aştı." bilgisini paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3. çeyrekteki yüzde 0,9 pozitif büyüme ile ülkemiz yeniden büyüme dönemine girdi." şeklinde konuştu. 

"Malezya'da 17 anlaşma imzaladık"

Erdoğan, "Kasım ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10,2 oranında artış kaydetti." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm bu gelişmeler işlerin yolunda gittiğini, ekonomik toparlanmanın hızlı bir şekilde sürdüğünü gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte Cenevre ve ardından Malezya. Malezya'da 17 anlaşma imzaladık. İnşallah bu anlaşmalar takibini de yaparak Türkiye'nin sadece bölgede değil, uluslararası camiada da nerelere geleceğini göstermesi bakımından çok önemli." dedi.

"Ana muhalefet, onun yanında bazıları onlar da rahatsız oluyor. Siz kimden yanasınız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Libya ile imzalanan anlaşmalar) Bundan birileri rahatsız oluyor, gelgeç... Bir de bakıyoruz ülkemizin içinde ana muhalefet, onun yanında bazıları onlar da rahatsız oluyor. Siz kimden yanasınız?" ifadelerini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yürüttüğümüz mücadelede diğer ülkelerden neredeyse hiç destek alamıyoruz ama milletimiz bize yeter." dedi.

Erdoğan, "Bu kritik dönemde iş dünyamızın ve tüm vatandaşlarımızın ülkelerine güvenmeleri, bizlere destek olmaları özellikle önemlidir." şeklinde konuştu. 

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER