BM direktörü açıkladı: Pandemide erken evlilik artabilir

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Direktörü Asya Varbanova, araştırmalara göre pandemi dönemindeki ekonomik zorluklar ve okulların kapanmasının kız çocuklarının erken evlilik yapma ihtimalini arttırdığını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BM direktörü açıkladı: Pandemide erken evlilik artabilir

Pandeminin etkileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bazı olumsuz sonuçlara neden oldu. BM Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova, salgının sosyal ve ekonomik etkilerini ölçmek üzere Türkiye’de yaptırdıkları ‘COVID-19 Etkilerinin Toplumsal Cinsiyet Açısından Değerlendirilmesi’ araştırmasının sonuçlarını Hürriyet’le paylaştı. Asya Varbanova özetle şunları söyledi:

STRES VE ENDİŞE ARTTI

“Türkiye’de kadınların yüzde 54’ü ve erkeklerin yüzde 49’u salgının başlamasıyla birlikte stres ve endişe gibi sorunlar yaşadı. Stresin en önemli sebebi kadınların üzerindeki ev işi yüküyle birlikte iş kaybı ve finansal sıkıntılar. Kadınların ücretsiz ev içi bakım kategorilerinin hepsinde iş yükünün, erkeklere ve pandemi öncesi dönemle kıyasla, ciddi oranda arttığı görülüyor. Örneğin, kadınların yüzde 78’i en çok ev temizliği ve bakımına vakit ayırırken, yemek pişirme ve servis etme yüzde 60 ile ikinci sırada yer alıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER