Borsanın ilk uzaylısı!

Bugün uzay turizminde tarihi bir ilk yaşanacak. Ünlü İngiliz milyarder Richard Branson'ın büyük ortağı olduğu uzay seyahati firması Virgin Galactic'in hisseleri New York Borsası'nda işlem görmeye başlayacak.

GASTE24 GASTE24
Borsanın ilk uzaylısı!

İngiliz milyarder Richard Branson'un büyük ortağı olduğu uzay seyahat firması Virgin Galactic bugün New York Borsası'nda halka arz ediliyor.

Habertürk'te yer alan habere göre, 2020 yılında ilk turistik uzay yolcuğunu gerçekleştirecek Virgin Galactic böylece halka açık ilk uzay seyahati şirketi olacak. 

Bu ilkin şerefine borsa açılışında gongu Branson çalacak. Söz konusu gelişme Virgin Galactic'in halihazırda halka açık olan Silikon Vadisi yatırım şirketlerinden Social Capital Hedosophia'yla birleşmesi sonucu meydana geldi. 

Bu birleşmeyle Virgin Galactic'e 800 milyon dolarlık nakit akışı sağlandı. Firmadan yapılan açıklamada şirketin değerinin böylece 1.5 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Hisselerin de bugün bu değer üzerinden işlem görmesi bekleniyor. Hisseler İngilizce uzay anlamına gelen 'space' kelimesini andıran bir biçimde SPCE koduyla işlem görecek. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER