Terörden arındırılan Çobanbey ve Azez'de ayakkabı sektörü canlandı

Suriye'nin, Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Çobanbey ve Azez bölgelerinde ayakkabı ve terlik üreten esnaf, Irak'a ürün satışına başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Terörden arındırılan Çobanbey ve Azez'de ayakkabı sektörü canlandı

Türkiye'nin düzenlediği harekatla terörden temizlenen bölgelerde ekonominin canlandırılmasına yönelik destekler veriliyor. Bu sayede Azez ve Çobanbey bölgesinde ayakkabı ve terlik üretimi yapılıyor. Çobanbey'de kurulan atölyelerde ve Azez'deki terlik fabrikasında üretim miktarını artıran Suriyeliler, ihracat yapabilmek için Çobanbey Ayakkabıcılar Birliği çatısı altında bir araya geldi.

Birliğin girişimleriyle, Çobanbey ve Azez'de üretilen kadın, erkek ve çocuk ayakkabıları ve terlikleri Irak'a gönderildi. Gaziantep'te düzenlenen 30. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'na da katılan Çobanbey Ayakkabıcılar Birliği, üyelerinin ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

"ARTIK FARKLI RENK VE TÜRDE ÜRÜN ÜRETEBİLİYORUZ"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER