MEB "LGS 2020" yerleştirme çalışmalarına başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), gelecek yılki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek yerleştirmelere ilişkin süreç başlatıldı.

VATAN VATAN
MEB "LGS 2020" yerleştirme çalışmalarına başladı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in başkanlığında yapılan  toplantıya Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy,  Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal  Varın Numanoğlu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Temel Eğitim Genel  Müdürü Cem Gençoğlu, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Leblebici,  Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Özgür Türk, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Umut Gür  ve il müdürleri katıldı.   Toplantıda 2019 yerleştirmeleri, 2020 LGS sınav takvimi, süreç ve  kayıt bölgelerindeki okul kapasiteleri ve yeni okul yatırım ve inşaatları  değerlendirildi.     Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, LGS'de 2020 hazırlıklarına  ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.   2019 LGS kapsamında ortaöğretim kurumlarına yerleştirmenin başarılı  bir şekilde tamamlandığına işaret eden Özer, şu bilgileri verdi:   "Bu başarıda ilgili tüm birimlerimiz ve il müdürlerimizle süreci  birlikte ve koordineli bir şekilde yönetmemiz önemli rol oynadı. Bu toplantıda bu  süreci tekrar değerlendirdik ve iyileştirme yapacağımız yeni alanları  değerlendirdik.   Diğer taraftan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonunda LGS kapsamında  ortaöğretim kurumlarına geçiş yapabilecek öğrenci sayısında 2019'a göre önemli  bir artış söz konusu. Süreci başlattık. Tüm illerimizde kayıt alanlarını tek tek  masaya yatırıyoruz. Her bir kayıt bölgesinde geçiş yapacak öğrenci sayıları,  mevcut okullarımızın kapasiteleri, yapımı devam eden okullarımız ve yeni  yatırımların tamamını birlikte değerlendirip bu süreci 2019 yerleştirmelerinde  olduğu gibi başarıyla yönetecek şekilde planlamalarımızı yapıyoruz."       

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER