İkra isminin anlamı nedir? İkra ne demek?

İkra ismi özellikle son yıllarda kız çocuklara sıklıkla verilen isimler arasında yer almaktadır. İkra ismini bebeklerine vermek isteyenler anlamını ve karakter özelliklerini merak etmektedir. Peki, İkra isminin anlamı nedir? İkra ne demek? İkra isminin özellikleri nelerdir?

HÜRRİYET HÜRRİYET
İkra isminin anlamı nedir? İkra ne demek?

İkra ismi kız çocuklarına verilen en yaygın isimler arasında yer almaktadır. Arapça kelime olan ikra oku anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumu sözlüğünde ikra kelime ve isim olarak yer almamaktadır. Ancak ikra kelimesinden türemiş olan ikrar kelimesi yer almaktadır. İkrar sözlük anlamı ise, kabul etme, bildirme, açıkça söyleme şeklinde açıklanmaktadır.

İkra İsminin Anlamı Nedir?

İkra arapça bir kelimedir. Oku anlamımda kullanılmaktadır. Kız çocuklara tek başına ya da başka bir isimle birlikte verilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER