Dışişleri'nden Kaşıkçı açıklaması: BM üyesi tüm ülkeleri ısrarcı olmaya davet ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı rapora ilişkin açıklama yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dışişleri'nden Kaşıkçı açıklaması: BM üyesi tüm ülkeleri ısrarcı olmaya davet ediyoruz

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Sayın Agnes Callamard’ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında bugün yayınladığı rapor, sözkonusu cinayetin aydınlatılmasına yönelik olarak ilgili makamlarımızca titizlikle sürdürülmekte olan soruşturma kapsamında varılan tespitleri teyit etmektedir.

Sözkonusu rapor, bu kapsamda, Kaşıkçı cinayetinin uluslararası insan hakları hukuku, Konsolosluk İlişkilerine Dair Viyana Sözleşmesi ve BM ilkeleri başta olmak üzere, uluslararası hukukun ve uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı bir şekilde, önceden planlanmak suretiyle gerçekleştirildiğini gözler önüne sermektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER