‘FETÖ tipi yapılanma’

ADNAN Oktar, yönettiği suç örgütüne yönelik 3908 sayfalık iddianamede hukuki olarak 22 maddede anlatılırken FETÖ tipi bir yapılanmaya gittiği kaydedildi.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameden bazı bölümler şöyle:

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘FETÖ tipi yapılanma’

 MASAK tarafından gönderilen verilere göre Oktar’ın bugüne kadar bir bankacılık işlemine rastlanmadı. 11 kredi kartından 10’unda meslek bölümünde ‘Esnaf’ yazısı yer aldı. Adına tapu kaydı yok.

  Askerliğini bedelli er olarak yapmıştır. Oktar’ın, 25. Dönem, 26. Dönem, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, 12. Cumhurbaşkanı Seçimi, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi ve 2017 Halkoylaması seçimlerinde oy kullanmadığı tespit edilmiştir.

 Adnan Oktar tarafından 1994’te örgütün dışarıya açılması yönünde talimat verilmiştir. Örgüt liderinin talimatıyla kurulan şirketlerden Maye Grup Çelik Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti., Hayçelik Metal Ürünleri Sanayi ve Dış Tic. Ltd. Şti. ile Saytrans Lojistik Hizmetleri Ltd. Şti. vasıtasıyla uluslararası gümrük usulsüzlükleri gerçekleştirilerek ‘nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi yok etmek ve kaçakçılık’ suçları işlenmek suretiyle elde edilen gelir örgüte aktarılarak ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak’ suçunun işlendiği anlaşılmıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER