Türkler seçime bu kez soğuk bakıyor

Almanya'da seçimlere yaklaşık altı hafta kaldı. Başbakan Merkel, tatilden yeni döndü. Ülkede henüz seçim havası esmiyor. Türklerse seçime soğuk bakıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkler seçime bu kez soğuk bakıyor

MÜLTECİ krizi nedeniyle siyasette değişim rüzgarları esiyordu. Daha bu yılın başlarında Başbakan Angela Merkel'in koltuğu sallantıda gözüküyordu. Sosyal Demokrat (SPD) başbakan adayı Martin Schulz bu değişim rüzgarını arkasına almış gibiydi. Bu rüzgarın etkisiyle “Başbakan olmak istiyorum” dedi. Ama rüzgar çok kısa sürdü. Daha atağa geçmeden dindi. Başbakan Merkel derin nefes aldı. Gayet sakin Alplerin İtalya'daki kolu Dolomitler'de tatilini geçiren Merkel, üç haftalık bir yaz tatilinden sonra bugün Berlin'de işinin başına döndü. Seçim afişleri de daha cumartesi günü asıldı.

Seçime sadece altı hafta kalmış olmasına rağmen halen bir seçim havası esmiyor. Almanya'da seçimler giderek ilgi kaybediyor. Seçmenler son iki hafta içinde karar veriyor. Anketler çok açık Başbakan Merkel'in kazanacağını gösteriyor.

BERABERLİK ÇIKAR MI?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER