Yaz Spor Okulları Engelleri Kaldırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yaz ayında çocuklara verdiği en güzel hediye olan ücretsiz Yaz Spor Okulları faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. 7-15 yaş arasındaki çocukları kapsayan Yaz Spor Okulları'na, Başkan Karaosmanoğlu'nun talimatıyla engelli çocuklar da dahil edildi. Engelli öğrenciler haftanın her günü Büyükşehir Belediyesi'nin spor tesislerinde ücretsiz...

F5HABER F5HABER
Yaz Spor Okulları Engelleri Kaldırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yaz ayında çocuklara verdiği en güzel hediye olan ücretsiz Yaz Spor Okulları faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. 7-15 yaş arasındaki çocukları kapsayan Yaz Spor Okulları'na, Başkan Karaosmanoğlu'nun talimatıyla engelli çocuklar da dahil edildi. Engelli öğrenciler haftanın her günü Büyükşehir Belediyesi'nin spor tesislerinde ücretsiz spor egzersizlerine katılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi diğer tüm hizmetlerinde olduğu gibi Yaz Spor Okullarında da engelli dostlarını unutmadı. Engelli öğrencilerin Yaz Spor Okulları'ndan yararlanması için ayrı bir özen gösteren Büyükşehir Belediyesi, Vinsan Tesisleri'ndeki Özel Sporcular Spor Salonu'nu tahsis etti. Engelli öğrenciler, uzman antrenörler gözetimindeki tesiste haftanın her günü denge ve koordinasyon egzersizleri başta olmak üzere kaynaştırılmış egzersiz programlarına katılabiliyor.

Bu çerçevede öğrenciler için Özel Sporcular Spor Salonu'nda birbirinden farklı spor oyunları hazırlandı. Salonda tünel düzeneklerinin yanı sıra çeşitli parkurlar oluşturuldu. Eğitmenler bu sayede çocukların fiziksel gelişimlerinin artmasını ve eğlenerek motivasyonlarının yükselmesini hedefliyor. Engelli öğrenciler, Yaz Spor okulları içinde ayrıca basketbol, futbol, voleybol ve yüzme branşlarından da yararlanıyor.

SONRAKİ HABER