CHP'li vekilden Cumhurbaşkanına Saray TV eleştirisi

DENİZLİ'ye gelen CHP Eskişehir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saray TV kuracağı yolundaki iddialarla ilgili olarak, "Türkiye'deki TRT dahil devletin bizim vergilerimizle çalışan yayın organı dahil bütün televizyonlar elindeyken bu ne doymazlıktır ki, Saray TV'yi kurmaya çalışıyorsun. Sanırım Cumhurbaşkanı çok yoruldu. Mitinglerde dolaşmak...

F5HABER F5HABER
CHP'li vekilden Cumhurbaşkanına Saray TV eleştirisi

DENİZLİ'ye gelen CHP Eskişehir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saray TV kuracağı yolundaki iddialarla ilgili olarak, "Türkiye'deki TRT dahil devletin bizim vergilerimizle çalışan yayın organı dahil bütün televizyonlar elindeyken bu ne doymazlıktır ki, Saray TV'yi kurmaya çalışıyorsun. Sanırım Cumhurbaşkanı çok yoruldu. Mitinglerde dolaşmak yerine rahat koltuğuna oturarak Saray'dan televizyon yayını yapacak. Benim tahminim öyle" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile birlikte Denizli'ye gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden, İl Başkanlığı'nda partililerle görüşen Usluer, Özyalçın ve Karaca, basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin muhalif medyaya el konulacağı yönündeki iddiasının sorulması üzerine şöyle yanıt verdi:

"Bazen diyoruz ki acaba Fuat Avni, Cumhurbaşkanı'nın ikizi olabilir mi? Ancak bu kadar ruhu okuyup, söylenmedikleri bilip yazıya dökebilir insanlar veya en yakınındaki kim olabilir? Ama ne yazık ki Fuat Avni'nin her dediği de çıkıyor. Şimdi özgürlüklere düşman, demokrasiye düşman yönetimlerin en çok korktukları alan basındır. Çünkü basın hepimizin sesidir. Bir çok diktötaryal rejim basının gücüyle aslında susturulabilmiştir. Kendinden olmayanı susturmak, yok etmek, yazan çizen kalemlerin elinden alınmasıyla basını susturmaya çalışmak, medya kuruluşlarının sahiplerine türlü cezalar vererek basını tutsak basın haline getirmek, AKP'nin 13 yıl başbakanlığını yapan kişinin, Cumhurbaşkanının çok da yadırgamayacağımız davranışları arasında. Dolayısıyla Fuat Avni'nin sözlerinin dikkate almak gerekir diye düşünüyorum."

'SARAYDA OTURARAK YAYIN YAPACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saray TV kuracağı yolundaki iddialara da değinen Usluer şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz yeni girişim Saray TV'nin kurulması. Türkiye'deki TRT dahil devletin bizim vergilerimizle çalışan yayın organı dahil bütün televizyonlar elindeyken, bu ne doymazlıktır ki Saray TV'yi kurmaya çalışıyorsun. Sanırım Sayın Cumhurbaşkanı çok yoruldu. Mitinglerde dolaşmak yerine rahat koltuğuna oturarak Saray'dan televizyon yayını yapacak. Benim tahminim öyle."

'KASIM'DA GELDİ, KASIM'DA GİDECEK'

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacağını belirterek, "13 yıllık diktatörlük bir Kasım ayında gelmişti. Bizler inanıyoruz ki; o diktatörlük 13 yıl sonra bir kasım günü sona erecek. Biz de diktatörleri seçimde sandığa gömebilmiş bir ülke olarak dünya kamuoyuna duyuracağız" dedi.

Erzincan milletvekili Erdoğan Özyalçın ise Güneydoğu'da yaşanan olayların tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

"Bu savaşın tek sorumlusu Saray'da oturan zat Türkiye'yi kaosa sürüklemektedir. Bunun tek sorumlusudur. Doğu gittikçe kötüye doğru gidiyor. 1 Kasım'da yapılacak seçimde ne can, ne de mal güvenliğimiz var. Bu şartlarda seçime gidiyoruz."

(DHA - Osman Nuri BOYACI)
SONRAKİ HABER