Bakan Müezzinoğlu: Bu olaylarda Avrupa ve Batı'nın çok yüzlülüğü var (2)

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

F5HABER F5HABER
 Bakan Müezzinoğlu: Bu olaylarda Avrupa ve Batı'nın çok yüzlülüğü var (2)

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da merkez Osmangazi ilçesindeki Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, önce Kayseri'de meydana gelen patlamaya değindi. Müezzinoğlu, “Büyük hayallerimiz ve büyük hedeflerimiz var. Kardeşlik duygularını her geçen gün güçlendiren bir anlayışımız var. Birlik ve beraberliğimizden rahatsız olan hainler, teröristler ve üst akıllar, bu ülkenin birlik beraberliğine kast etmek için farklı farklı tuzakları gündemimize getiriyorlar. Bugün yine bir kalleş eylem, bir kalleşçe terör hadisesi sonucu 13 gencimizi evladımızı erimizi kaybettik. 55 yaralımız var. Bunların 12'si yoğun bakımda 6 evladımızın durumu ciddi” dedi.

“AB'Yİ, ABD'Yİ ARAKİ BULASIN”

6 yıldır Suriye'de yüz binlerce insanın katledilmesine seyirci kalan ve medeni olduğunu iddia eden bir dünya olduğunu belirten Müezzinoğlu, “İnsan hakları, hukuk, demokrasi, çağdaş bir medeniyet anlayışını konuşurlar ama hukuksuzluğun, insan katliamının en daniskasını da yaparlar. Halep'te yaşanan dramın arkasında ne yazık ki 'medeniyim' diyen dünyanın duyarsızlığı var. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, ABD nerede diye sorduğumuzda ara ki bulasın. Onları insan katliamının organizasyonunda bulursunuz” ifadelerini kullandı.

“AHLAKSIZCA, ETİK DIŞI, HUKUK DIŞI BİR TALEBİ TÜRKİYE'DEN İSTİYORLAR”

Türkiye'nin 6 yıldır 3 milyon Suriyeliyi barındırdığının altını çizen Müezzinoğlu, “Bugün Türkiye'de 160 binin üzerinde Suriyeli anne doğum yaptı. Hiç bir Suriyeli anne bizim annelerimizden daha farklı yerlerde doğum yapmadı. Aynı standartlarda, hastane koşullarında doğum yaptı. 160 binin üzerinde Suriyeli bebek bu topraklarda dünyaya geldi. Ama dün bir Avrupa Birliği ülkesinin büyükelçisi ile UNICEF'in Türkiye temsilcisi beni ziyarete geldi. 'Suriyeli çocukların Türkiye'deki koşullarını konuşalım' dediler. 'Suriyeli çocukların Türkiye'deki koşullarını nasıl olur da daha iyi yapabiliriz' dediler. Ben de kendilerine 'Çok kolay. Çok zor değil. 3 milyon Suriyeliyi Avrupa olarak paylaşalım. O zaman çocukların koşullarının ideal olup olmadığını hep beraber ölçelim' deyince renkleri attı. Çünkü onlar Suriyeli çocukların Türkiye'deki koşullarının ideal olması gibi ahlaksızca, etik dışı, hukuk dışı bir talebi Türkiye'den istiyorlar. Sen 10 tane Suriyeli çocuğa baktın mı, doğumunu, aşısını, yaptın mı? Siz bir tane okul, bir derslik, 10 öğretmen finanse ettiniz mi? Yok. Peki ideal koşulların olmasını sorgulama hakkını nasıl buluyorsunuz kendinizde? Bu batı ve 'medeniyim' diyen dünya ikiyüzlü değil çok yüzlü. İşine geliyor insan hakları, hukuk diyor. İşine geliyor çocuk hakları diyor. 'Gel bir kısmını sen yap' dediğimde 'Ben yokum' diyor” diye konuştu.

(DHA - Edip TEKİN)
SONRAKİ HABER