Dink cinayeti davasında savcı mütalaasını açıkladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin birtakım suçlar yönünden zaman aşımının dolması ihtimali bulunduğu gerekçesiyle dosyası ayrılan ana dava hükümlüleri Ogün Samast ve Yasin Hayal'in de aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada, mütalaa açıklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dink cinayeti davasında savcı mütalaasını açıkladı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Ogün Samast ile tutuksuz sanıklar Osman Hayal, Ersin Yolcu, Zeynel Abidin Yavuz ve Erhan Tuncel'in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katılımı sağlandı. Dink ailesinin avukatları ile bazı sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklardan Yasin Hayal hakkında "silahlı suç örgütü kurma ve yönetmek" suçundan 2,5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Sanık Erhan Tuncel'in Trabzon'daki Mc Donald's bombalamasında 6 mağdura karşı " tasarlayarak ve bomba kullanarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 78 yıldan 120 yıla kadar, "mala zarar vermek suçundan" 1,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, sanığa Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin "yardım" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar, "silahlı suç örgütüne üye olmak" suçundan da 1 yıl 3 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER