Kabine'de kritik gündem! İşte masadaki konu başlıkları

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Kritik toplantıda önemli maddeler masada olacak.

VATAN VATAN
Kabine'de kritik gündem! İşte masadaki konu başlıkları

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Kritik toplantıda önemli maddeler masada olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, kabine gündemine ilişkin bilgileri aktardı.

Arda Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kabine toplantısına başkanlık edecek. Körfez turunun ardından gerçekleşen ilk Kabine toplantısı olacak. S. Arabistan, Katar, BAE’yi kapsayan turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı oturumda 18 anlaşma 1 ortak bildiri yayınlanmıştı. Anlaşmalar, savunma, sağlık, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi çerçevesinde olmuştu. S. Arabistan’a İHA satışı gerçekleşmişti. BAE ile imzalanan 13 anlaşmanın boyutunun 50.7 milyar dolar olduğu açıklanmıştı.
İmzalanan anlaşmaların etkileri neler olacak bütün bu başlıklar değerlendirilecek. Türkiye’ye yapılacak yatırımlar hangi sektörlere olacak? Bu soruların cevabı aranacak.

TAHIL KORİDORU
Tahıl koridorunda önemli bir açıklama vardı. Rusya’nın çekildiği açıklanmıştı. Erdoğan koridorun yeniden işler tutulabilmesi için diplomasi yürütüyor. Atılabilecek adımlar Kabine toplantısında ele alınacak.

ÖTV DÜZENLEMESİ
İç siyaset ve ekonomi boyutu var. ÖTV düzenlemesinin ardından piyasaların son durumu ele alınacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş dünyası ile bir araya gelmişti. Orta vadeli plana dair hazırlıklarda son durum Kabine’nin gündeminde olacak.

TOPLU SÖZLEŞME TAKVİMİ
Enflasyonla mücadeleye dair atılacak adımlar ne olacak? Kabine’de değinilecek. Memurlarda toplu sözleşme takvimi ağustos ayı itibarıyla başlıyor. 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali sosyal hakları toplu sözleşmede belirlenecek. Toplu sözleşme hazırlıkları Kabine toplantısında mercek altına alınacak.

KURAN'I KERİM'E SALDIRILAR
İsveç ve Danimarka’da Kur-an'ı Kerim’e saldırılar devam ediyor. Meclis’in açılmasıyla birlikte İsveç’in üyelik süreci gündeme gelecek mi? Bu başlık da Kabine toplantısında değerlendirilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER