Sağanak yağış geri döndü

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağmur zaman zaman sağanak yağışa dönüşüyor. Sıcaklık yağmurun etkisi ile 28 dereceye kadar düşerken, yağmur nedeniyle kentin ana arterlerinde trafikte yoğunluk yaşanıyor.

F5HABER F5HABER
Sağanak yağış geri döndü

Taksim'de yağmura hazırlıksız yakalanan bazı çevre sakinleri, seyyar satıcılardan şemsiye satın aldı. Bazıları çanta veya naylon poşetle başını kapatarak yağmurun etkisinden kurtulmaya çalıştı. Turistler ise yaz yağmurunda dolaştı, çevrede fotoğraf çekti. Aralıklı sağanak yağışın öğleden sonra etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Yurdun kuzey kesimlerinde görülecek yağışların bugün öğle saatlerine kadar Orta Karadeniz'de (Sinop, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat) bu akşam saatlerinden itibaren ise Doğu Karadeniz'de (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım ve Heyelan) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Bugün saatlerinde İstanbul Boğaz çevresi ve doğusu ile Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) olması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya, Kütahya, Eskişehir, Adana, Osmaniye, Antalya'nın kuzeydoğusu, Toroslar mevkii, Kahramanmaraş'ın batısı ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum), Sinop, Kastamonu'nun doğusu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 4 DERECE AZALIYOR
Kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER