Davutoğlu ve Stoltenberg'ten ortak açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

F5HABER F5HABER
Davutoğlu ve Stoltenberg'ten ortak açıklama

B zirvesi için Brüksel'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le çortak açıklama yapıyor. Davutoğlu Rusya ile her seviyede konuşmaya hazır olduklarını söyledi. Davutoğlu "Hiçbir ülke bizden özür beklemesin" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le yaptığı ortak basın açıklamasında Rusya ile yaşanan uçak kirizi ile ilgili "Her seviye'de Rusya ile konuşmaya hazırız" dedi. Davutoğlu IŞİD ile mücadele eden ülkelerle işbirliği yapmak istediklerini de belirtti ve ekledi "Görevimizi yaptığımız için hiçbir ülke bizden özür beklemesin."

Davutoğlu ve Stoltenberg'in çıklamalarından satırbaşları şöyle:

Türkiye sınırlarını koruma hakkına sahiptir
Stoltenberg: "Türkiye kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Türkiye'nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz."

Kremlin: Putin ve Erdoğan Paris\'te görüşmeyecek
Kremlin: Putin ve Erdoğan Paris'te görüşmeyecekKremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris'te...

Rusya'yı 3 kez uyardık
Davutoğlu: "Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak (NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile) bir görüşme yaptık. Bizim yaptığımız şey savunmaya dönüktü. Rusya tarafından 3 kez hava sahamız ihlal edildi. Biz de 3 kez uyardık. 24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız. Türkiye Suriye sınırı bir NATO sınırıdır. İhlal sadece Türkiye'ye dönük bir ihlal değil, NATO'ya dönük bir ihlaldir."

Türkiye NATO'ye tüm bilgileri iletti
Stoltenberg: "(Hava sahası ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesi) Türkiye'ye bize tüm bilgileri iletti. Aynı zamanda diğer kaynaklardan bilgi elde ettik. Tüm bilgiler Türkiye'nin verdiği bilgilerle tutarlıydı."

Hiçbir ülke özür beklemesin
Davutoğlu: "Hiçbir ülke, sorumluluğunu yerine getirdiği için özür dilemez. Ordumuz sorumluluğunu yerine getirdi. Hiçbir ülke, işimizi yaptığımız için özür beklememeli. Biz bu gerginliği tırmandırmayacağız. Diyaloğa hazırız. Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı vardır. Yarın yapılacak Dışişleri Bakanları toplantısında gerginliğin azaltılmasını görüşeceğiz."

SONRAKİ HABER