Kılıçdaroğlu’na bir kez daha meydan okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha seslendi, ‘hodri meydan' dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu’na bir kez daha meydan okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha seslendi, ‘hodri meydan' dedi.

AK Parti Meclis Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını ispat etmesi halinde istifa edeceğini söylediğini belirterek, "Biraz sonra güya belge açıklayacakmış. Geçmişte defalarca iddia ettiği yalan yanlışları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Benim yurt dışına milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok" dedi.

Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Biz ne kadar kucaklayıcı olmaya çalışıyorsak ana muhalefet partisinin başındaki zat da işi o kadar müptezelliğe vurdu" diye devam etti ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "CHP hızla ana muhalefet partisi olmaktan çıkıp, ana hıyanet partisi olmaya doğru sürükleniyor" diye de ekledi.

"BABAMIN OĞLU OLSA KAPIDAN GERİ KOYSUN"

Cumhurbaşkanı, adının bazı insanlar tarafından kullanıldığını duyduğunu söyledi ve duruma tepki gösterdi. "Eğer birisine bir şey söyleyeceksem, tavır koyacak, irade beyan edeceksem kimseyi aracı koymaya ihtiyacım yok. Bunu bizzat kendim yaparım" diyen Erdoğan, "Bu tavır, yani 'Beyefendi, Cumhurbaşkanı böyle istiyor' sözü, adeta bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline dönüşmüştür. Sorun çözme makamında olduğu halde sürekli şikayet eden, suçu başkalarına atan, özellikle de bizi bahane ederek kendini kurtarmaya, temize çıkarmaya çalışan herkes, benim gözümde başarısız biridir. Hiçbir bakanlıkta, hiçbir kurumda, hiçbir teşkilatımızda şahsımın adı kullanılarak herhangi bir sürecin tıkanmasına, kurallar, kaideler dışında iş yapılmasına rıza gösteremem. Bu benim en yakınım da olsa lütfen bizzat ben bir bakanımı veya bir bürokratı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun" ifadelerini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER