Ceset gibi kokuyor... Sadece 48 saat sürecek: Koklamak için sıraya girdiler!

ABD'nin California eyaletindeki bir botanik bahçesi alışılmadık bir hareketlilik yaşıyor. Bu kalabalığın sebebi ise adeta çürümüş bir ceset gibi kokan nadir bir çiçeği koklamak için verilen yarış.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ceset gibi kokuyor... Sadece 48 saat sürecek: Koklamak için sıraya girdiler!

ABD'nin California eyaletinde yaşayan meraklılar sadece 48 saat boyunca çiçek açan ve sonra solan nadir bir çiçeği görmek için sıraya girdi.

Çiçek açtığında yaydığı oldukça kötü koku nedeniyle 'ceset çiçeği' olarak anılan bu çiçeğin bilimsel adı Amorphophallus. Güney California'da bulunan botonik bahçesinde sergilenen bitkinin çiçek açmış halini ve yaydığı tuhaf kokuyu deneyimlemek isteyenler kuyruğa girmiş durumda.

Anavatanı Endonezya'nın Sumatra adası olan ve dünyanın en büyük çiçeği olarak bilinen Amorphophallus yani 'ceset çiçeği' dünyanın dört bir yanındaki botanik bahçelerinde, çiçek açma dönemlerinde kalabalıkları kendine çekiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER