’Hayaletler’e Kazablanka’dan 2 ödül

GEÇEN yıl 57’ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda 5 ödül kazanan ’Hayaletler’, Kazablanka Bağımsız Filmler Festivali’nden En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü. ’Hayaletler’in, çeşitli festivallerde aldığı ödül sayısı 11’e ulaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
’Hayaletler’e Kazablanka’dan 2 ödül

57’nci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 5 dalda ödül kazanan ’Hayaletler’, Kazablanka Bağımsız Filmler Festivali’nden En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü. Azra Deniz Okyay ’En İyi Yönetmen’ seçilirken, filmin oyuncularından Dilayda Güneş de ’En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. 27-31 Ocak tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşen festivalin jüri başkanlığını, Fransız yönetmen, senarist ve yapımcı Manuel Sanchez yaptı.

ÇEVRİMİÇİ FİLM ELEŞTİRMENLERİ DE ’HAYALETLER’İ GÖSTERDİ

’Hayaletler’ geçen hafta da New York merkezli Çevrimiçi Film Eleştirmenleri Birliği (The Online Film Critics Society, OFCS) tarafından ABD’de Henüz Gösterime Girmeyen En İyi 10 Film (Non-U.S. Releases) arasında gösterildi. İnternet alanında üreten film eleştirmenleri tarafından oluşan birliğin 27’ncisi gerçekleşen OFCS Ödülleri kapsamında açıklanan listeye ’Hayaletler’in yanı sıra, Bassam Tariq’in ’Mogul Mowgli’ (Birleşik Krallık), Chaitanya Tamhane’nin ’The Disciple’ (Hindistan), Christian Petzold’un ’Undine’, François Ozon’un ’Summer of 85’, Gianfranco Rosi’nin ’Notturno’ (İtalya), K“ji Shiraishi’nin ’A Beast in Love’ (Japonya), Michel Franco’nun ’New Order’ (Meksika), Rose Glass’ın ’Saint Maud’ (Birleşik Krallık) ve Sarah Gavron’un ’Rocks’ (Birleşik Krallık) adlı filmleri seçildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER