Kalçada sivilce neden çıkar?

Kalçadaki sivilceler yüzümüzdeki sivilcelere göre daha farklı nedenlerle ortaya çıkar. Yüzdeki sivilceler hormonlarda meydana gelen değişimlerin bir sonucudur. Peki, kalça sivilcelerinin nedenleri nelerdir?

POSTA POSTA
Kalçada sivilce neden çıkar?

İngiliz Dermatolog Dr. Gabriel Serrano kalça sivilceleriyle alakalı şu açıklamayı yapıyor; ‘’En büyük nedeni vücutta oluşan ter. 'çok dar pantolon ya da etekler kalçada ter, bu da bakteri oluşumuna neden oluyor. Bununla birlikte tahriş ve sivilceler kaçınılmaz olabiliyor. Ayrıca hava almayan kumaşlar ( likra veya polyester) da ciltte leke oluşumuna neden oluyor.'’

Kalça sivilcelerinden nasıl kurtulabilirim? 

Sıkmayın 

Sivilceyi sıkmak cazip gelebilir ama, bu iltihaplanmayı artırıp durumu daha da kötü bir hale getirebilir.

Bol bol nemlendirin 

Kalçada sivilce neden çıkar? - Resim : 1

Kalçalarınıza hafif çok yoğun olmayan bir nemlendirici uygulayın. Yoğun bir tabaka halinde sürmeyin aksi takdirde gözenekleri tıkayabilirsiniz.

Cildi yatıştırmak ve sakinleştirmek için aloe vera içeren jel kem, lekeleri tedavi etmeye ve önlemeye yardımcı olmak için de glikolik asit kullanabilirsiniz. Bu ürün ayrıca hücreleri serbest radikallerin neden olduğu zararlardan koruyan bir antioksidan görevi gören E Vitamini içerir.

Peeling uygulayın 

Lekeleri önlemek için ölü cildi çıkarmak önemli olmakla birlikte, doğal yağlarınızın çoğunu çıkarmamanız da önemlidir, bu nedenle fırçalama yaparken iyi bir denge gereklidir. Ölü cilt hücrelerinin cildin yüzeyinden alınmasına yardımcı olmak için genellikle kum, deniz kabukları veya şeker gibi bazı peeling ürünleri kullanılabilir. Ancak bu parçacıklar sivilceli alanda zarar verebilir. O yüzden çok dikkatli kullanmak gerekir.


Vücudunuzdaki yağları yakmanıza yardımcı olacak egzersizler

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER