Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl açılır

Hem mevsimsel olarak hem de alerji sebebi ile burun tıkanıklığı gerçekleşebilir. Burun eti ve geniz etinde bazı faktörlerin ardından yaşanan şişmeler burun tıkanıklığının en büyük nedenlerinden biridir. Peki Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl açılır

HÜRRİYET HÜRRİYET
Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl açılır

Kış hastalıkları, grip, nezle ve sinüzit gibi rahatsızlıklar burun tıkanmasına neden olan en önemli etkenlerdir. Bununla birlikte çevresel ve alerjik reaksiyonlar da tetikleyici olabilmektedir. Genellikle bağışıklık sisteminin zayıflaması ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının arması ile ortaya çıkar. Başta burun spreyi ve damlası olmak üzere birçok farklı ilaç burun tıkanıklığına iyi gelmektedir. Bitkisel çözümler de bu alanda faal olarak kullanılıyor.

Burun Tıkanıklığı Nedenleri

1- Soğuk algınlığı: En bariz ve yaygın nedenlerden biri soğuk algınlığıdır. Kişilerin güçten düşmesi ile birlikte, öksürük ve burun tıkanıklığı başlar. Kişinin yaşam standartları düşer ve nefes almakta güçlük çeker.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER