Christian Wulff Hürriyet'e konuştu: Almanya refahını biraz da Türk işçilere borçlu

Alman Uyum Vakfı Konsey Başkanı Christian Wulff, Hürriyet’e yaptığı açıklamada Almanya’nın bugünkü refahını biraz da Türk işçilere borçlu olduğunu kaydetti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Christian Wulff Hürriyet'e konuştu: Almanya refahını biraz da Türk işçilere borçlu

TÜRKİYE ile Almanya arasında imzalanan işgücü alımı anlaşmanın 60. yılında birinci nesli Talisman ödülüyle onurlandıran Alman Uyum Vakfı, ödül sahipleri adına bir resepsiyon verdi. Vakıf Konsey Başkanı eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, işçi göçünün üzerinden yıllar geçtikten sonra ancak bugün bunun bir başarı hikâyesi olarak değerlendirildiğini ve Almanya’nın bugünkü refahını biraz da Türkiye’den gelen göçmen işçilere borçlu olduğunun anlaşıldığını söyledi.

KAZAN-KAZAN DURUMU

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Christian Wulff, göçün kazan-kazan durumu olduğunu ve hem göçmenlerin hem de Almanya’nın kazandığını kaydetti. Wulff şunları söyledi: “Başlangıçta insanların ailesi olmadan, dil bilmeden ve uyuma hazırlanmadan buraya gelmesi tam anlamıyla hafife alındı. Misafir işçi kavramı bile insanların kısa süreliğine gelip çalışıp eve döneceklerini çağrıştırıyordu. Buraya insanların geldiği, aileleriyle yaşamak istedikleri ve kalmak istediklerinin anlaşılması yıllar sürdü.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER