Hürriyet Lezizz yazarı şeften evde ramazan pidesi yapmanın püf noktaları

Son zamanlarda yaşanan evde kalma süreci insanları yeni şeyler keşfetmeye sevk ediyor. Yeme-içmenin büyük ilgi görmesi ev imkanlarıyla yapılan tariflerin de artmasına neden oluyor. Karantina sürecinin başından itibaren evde ekmek yapanların sayısı oldukça fazlaydı. Ramazan ayının gelmesiyle şimdi de birlikte ev ortamında nasıl pide yapılacağına dair araştırma yapanların sayısı arttı. Hatay ve Mardin mutfağı lezzetlerini “Yıldızlı Tarifler” kitabının yanı sıra Hürriyet Lezizz’deki köşesinde her hafta okurlarıyla buluşturan Yıldız Öz Samaha, evde Ramazan pidesi yapmanın püf noktalarını paylaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hürriyet Lezizz yazarı şeften evde ramazan pidesi yapmanın püf noktaları

Ramazan ayının en sevilen yanı olan Ramazan pidesini yıl içinde hepimiz özlüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda iftardan önce fırınların önünde uzun pide kuyrukları oluşturuyor, pidemizi alınca da heyecanla evlerimize dönüyorduk. Ancak evden çıkmamaya özen gösterdiğimiz bu Ramazan’da birçok kişi pidelerini evinde yapmaya başladı. Sosyal izolasyon kuralına uyarak evden çıkmayanlar kendi imkanlarıyla mutfaklarında sıcacık pideler hazırlayıp, iftarda sofralarına konuk ediyorlar.

EVDE PİDE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

-- Pide yaparken kullandığınız mayanızın iyi olması ve fırınınızı en sıcak ayarda kullanmanız önemlidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER