Koronavirüs salgınına karşı İran, Irak ve Kuveyt'te cuma namazı kılınmadı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında İran, Irak, Kuveyt ve diğer bazı bölgelerde cuma namazı kılınmadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüs salgınına karşı İran, Irak ve Kuveyt'te cuma namazı kılınmadı

Çin'in Vuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkan ve hızla diğer ülkelere yayılan Kovid-19 salgınından korunma önlemleri kapsamında İslam dünyasının farklı bölgelerinde cuma namazı için çeşitli uyarı ve uygulamalara başvuruldu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, salgın hastalıkların yayılmasına dair ciddi tehlike durumunda Müslümanların cuma namazını bırakılabileceği fetvasını hatırlattı.

Cuma günleri namaz için on binlerce Müslüman'ın toplandığı Mekke'deki Kabe ve Medine'deki Mescid-i Nebevi, Kovid-19 salgını önlemleri çerçevesinde umre ziyaretlerinin iptali ve sık sık yapılan uyarılar dolayısıyla bu hafta oldukça sakindi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER