Bakan Akar'dan önemli açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli açıklamalarda bulunuyor. Akar, Diyarbakır'da 5 vatandaşın şehit edildiği alçak terör saldırısına ilişkin, "Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yanlarına kalmayacak. Mücadelemiz devam ediyor, hesabını verecekler" dedi.

VATAN VATAN
Bakan Akar'dan önemli açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:   Diyarbakır'daki alçak saldırı   Maalesef bugün sabah saatlerinde ekmek parası peşinde olan vatandaşlarımızın, teröristlerin saldırısına tanık olduk, 5 vatandaşımız şehit oldu. Bunların hiçbiri yanlarına kalmayacak. Bunlar mutlaka bunun hesabını verecekler. Arkadaşlarımız şu an arazide, başarılar diliyorum.  Terörle mücadele konusunda azalma, eksilme asla söz konusu değil. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.    MSB'de corona virüs tedbirleri   İlk günden itibaren corona virüsle mücadele konusunda tüm tedbirlerimizi aldık, uygulamaya başladık. Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile yakın temas halinde bu faaliyetleri sürdürüyoruz. Virüsün herhangi bir şekilde operasyon bölgelerine sirayet etmemesi için arkadaşlarımız çalışıyor. Şu ana kadar bu konuda bir sıkıntımız olmadı. Virüse karşı mücadelemizi de sürdürüyoruz. Operasyon bölgelerimizde şu ana kadar vakamız olmadı.   Karargah ve kışlalarda bütün faaliyetlerimiz asgari personel ile yürütülüyor. Alınan tedbirler bugüne kadar başarıyla uygulandı.   Yurt dışından dönen personelimiz vardı, gözetim altındalar, 14 günü tamamladılar. 84 personelimiz hala gözetim altında.   MSB'nin maske ve dezenfektan üretimi   Bir haftada 3,5-4 milyon cerrahi maske yapabilecek durumdayız.   Halkımıza ücretsiz maske dağıtabilmek için haftada 10 milyon maske üreteceğiz.   MSB'den virüse karşı ilaç üretimi   Tekniğimizi ve teknolojimizi gözden geçirip üretimine başlayacağız.   NATO'da corona virüse karşı işbirliği   15 Nisan'da NATO Savunma Bakanları olarak video konferansla toplanacağız   İdlib'de ateşkes ihlali var mı?   Birkaç münferit ihlal var ama genel anlamda huzur ortamı devam ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER